Известие

Collapse
No announcement yet.

Компресор за климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Компресор за климатроник

Колеги,моля ви ако някой знае нещо за предложението от линка :http://www.ebay.de/itm/KLIMAKOMPRESS...=item2c6f5f971 да сподели.Колата е в Германия и има проблем с шайбата на компресора.Тъй като на външен вид според мен има малка разлика се колебая дали да го вземам или не,така че ако някой вече е слагал такъв или има някаква информация да каже.Колата е 2,4 дизел 136 к.с. стария компресор е "денсо".
    Last edited by balev64; d.m.y г., 19:09.

Аз не мога да увелича снимките,но този компресор няма да стане/според мен/ на 136к.с.
    Има разлика между 136 к.с и 140к.с. и нагоре.Така че не рискувай.Търси си точно за 136к.с.
    НА старо щом си още в Германия ще е по-лесно да си намериш,макар че и там проблема със съединителя не се знае дали няма да се получи.Тук в България мога да ти помогна за чисто нов съединител,ама за там...
    Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:25.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ами и аз имам такива съмнения,най вече ми се струва че шайбата е по различна,за останалото не знам.

Comment

Мога да ти снимам на 136 и 140 да придобиеш представа,колкото и да го гледам този не ми прилича на нито един от двата
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колега,ще съм ти благодарен ако ми предоставиш някоя и друга снимка.

Comment

Много е тъмно и не успях да ги направя много добре а и едната е извън двора а там осветление никакво но все пак.На първо четене този компресор не е за нито една от двете версии 136 и 140.Не знам как е при фейсовете но съм почти сигурен че не е въобще за 166-ца.Но като се замисля...не знам как изглеждаше за бензиновата,може да са се объркали при описанието.

Click image for larger version

Name:	136-1.jpg
Views:	1
Size:	93.2 Килобайта
ID:	2327754

Name:	136-2.jpg
Size:	92.7 Килобайта
ID:	2327755

Name:	140-1.jpg
Size:	90.8 Килобайта
ID:	2327756

Name:	140-2.jpg
Size:	91.4 Килобайта
ID:	2327757

На 136 тръбите са отзад на компресора а на 140 отгоре,като и двете имат разлика в захващането на планката към двигателя
            трябва ти ето такъв:

Name:	mKLbODUPlsFLb5i8CGicPGg.jpg
Size:	6.3 Килобайта
ID:	2327758
            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:54.

Comment

Не изключвам и варианта обявения компресор да си е за точния модел кола, както са писали по-долу (2,4 JTD 136 коня), но да са плеснали снимка на някакъв комресор, просто ей така за да има снимка.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Не изключвам и варианта обявения компресор да си е за точния модел кола, както са писали по-долу (2,4 JTD 136 коня), но да са плеснали снимка на някакъв комресор, просто ей така за да има снимка.
                Напълно е възможно,лошото е че ако го поръча,после да не му се вземе акъла докатого върне

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  Напълно е възможно,лошото е че ако го поръча,после да не му се вземе акъла докатого върне
                  Абсолютно вярно. И аз не бих рискувал. Може би е разумно да се направи едно запитване за да се изяснят нещата.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Много благодаря за отговорите.Малко са такива форуми с толкова отзивчиви колеги.Относно компресора има вариянт да закупя от тук компресор и да се предвижи до там където да бъде монтиран на колата.В момента тя е в движение но без работещ компресор,самият той е изправен но явно съединителя му е дал фира и по тази причина не може да се ползва,това е и причината да се скъса пистовия ремък.Ако има някой колега който има за продаване работещ компресор от 2,4 136 коня моля да се обади

Comment

Здравей колега,
                      Миналата година имах същия проблем. Компресора е идентичен с този на Ланча Капа. Съединителя търпи ремонт и не е необходимо да се сменя целия компресор. Като цена ми излезе 150 лв./труд и части/ и колата беше готова за 2 часа.
                      Поздрави,

Comment

Колеги, продължавам да търся компресор,ако някой има информация или има компресор за продаване нека се обади.

Comment

Защо ти е да сменяш целия компресор като е здрав, смени само съединителят и лагера - за тях няма нужда да се смъква компресора става на място.
                          166 2.4JTD-00г.

Comment

Щото ако сменява съединителя,то той или е блокирал или е приплъзвал,или направо изпаднал като е наранил оста.Съответно трябва и лагерите да смени и ос.За да ги смени трябва да смъкне компресора.Труд + газ + съединител не знам колко ще е в Германия.А и има още една купчина елементи които си заминават след проблем със съединителя.Тоест гаранция за едно лято...може би.

Comment

Не знам какво му е точно на съединителя но до сега няколко пъти му горя предпазителя и на три пъти ремъка подмирисва на прегоряло и най на края се разбрида. Ясно е че там вече трябва да се сменя по комплексно.

---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

Първоначално публикувано от egocentric Покажи съобщение
                              Здравей колега,
                              Миналата година имах същия проблем. Компресора е идентичен с този на Ланча Капа. Съединителя търпи ремонт и не е необходимо да се сменя целия компресор. Като цена ми излезе 150 лв./труд и части/ и колата беше готова за 2 часа.
                              Поздрави,
                              Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                              Защо ти е да сменяш целия компресор като е здрав, смени само съединителят и лагера - за тях няма нужда да се смъква компресора става на място.
                              Колега мисля че ресурса на този съединител вече е изчерпан,ремонтиран е и повече няма на къде.

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Имам предложение за компресор от 156 с мотор като моя 136 коня,някой знае ли дали става от 156 на 166?
                              Last edited by balev64; d.m.y г., 21:44.

Comment

Working...
                              X